2010. április 20., kedd

Csábító ízek - 1.

Az afrodiziákum elnevezés Aphrodité – a szerelem istennője nevéből származik. Olyan szerek, anyagok ezek, amitől a szexuális vágy fokozását, a termékenység növelését reméljük. Pedig gyakran a leghétköznapibb fűszerek ezek…
TŰZ jegyűek: FELFORRÓSÍTÁS
KOS [03.21-04.20]
A Kosnak a csípős, erőteljes ízek fokozzák a szenvedélyét. A borsfélék közül, a hagyományos fekete bors mellett néhány különleges borsfajta is afrodiziákum, például a bételbors, a matico-bors, vagy a polinéziai kava-kava. A chilit már az amerikai indiánok is használták vágyfokozásra. A gyömbér kifőzve, leforrázva izgató hatású. A borsmenta illóolajként, a csalán főzetként, teaként ajánlott. A fokhagymában gazdag ételek szintén növelik a szexuális energiákat.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: vörös szín szexi fehérnemű
OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán kedveli a drága, pompás élvezeti cikkeket, ezért a legfontosabb afrodiziákum számára a sáfrány. Keleten már régóta használt szer a sáfrány szála, túlzott fogyasztása bódult állapotot idéz elő. A mézet szintén ősidők óta alkalmazzák szerelmi vágy fokozására. Esküvő után a fiatalok mézsört, mézbort ittak, több kultúrában pedig hallucinogén anyagokkal fűszerezve erősítették fel a hatását. Gyümölcsök közül a nap érlelte banán és narancs fogyasztása ajánlott.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: arany és nap
NYILAS [11.22-12.20]
A Nyilas számára az igazán aromás, telt ízek hozzák meg a hangulatot. Az indiánok a szegfűborsot kakaóval keverték, de izgató hatása illóolajaiban is felfedezhető, ezért a belőle készült füstölő szintén vágykeltő. A lestány levele és gyökere is használható a szerelem megfűszerezésére, ez utóbbiból készült italt elsősorban hölgyeknek ajánlották. A szerecsendió magja izgató, mámort keltő olajat tartalmaz.  Ázsiában és Európában mind a szárított magot, mind pedig ezt az olajat előszeretettel fogyasztották.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: egzotikus helyszínek
FÖLD jegyűek: LASSÚ IZGATÁS
BIKA [04.21-05.21]
A Bika az egyik Vénusz (Aphrodité) uralta jegy, ő igazán tudja, mivel lehet fokozni a nemi vágyat. Kedveli az édes ízeket, a marcipánt és a csokoládét. Előbbi esetében a rózsavíz és a mandula külön-külön is vágyfokozó. A csokoládét az amerikai őslakosok évezredek óta alkalmazták ilyen céllal, mára már tudományosan is igazolták afrodisztikus hatását. Az érzékenység és az oldottság élénkítésére édeskömény fogyasztása ajánlott. Az illóolajok közül a pézsmát érdemes bevetni nála.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: selyem és kényelem
SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz különböző fűszernövények közül választhat. Indiában a bazsalikomot használták a szexuális élet beteljesedésére, Egyiptomban és Palesztinában a koriandert. Borba keverték vagy más italokat, ételeket ízesítettek vele. Ókorban a rozmaringot alkalmazták, szintén fűszerezésére. De ez utóbbit fürdővízbe is keverték, ami ebben a formában serkenti a vérellátást, ezért erősen vágykeltő hatású. Levelei elégetve kellemes füstölőszerként használhatók.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: tisztaság és tiszta illatok
BAK [12.21-01.19]
A Bak nehezen oldódik fel, ezért egy kis szerelmi praktika mindig jól jön a csábításához. A fahéj fűszerként ízesítésre, olaja pedig fürdővízbe keverve izgató hatású. Az indiánok nemi szervük bedörzsölésére is használták. A kardamom szintén vágyserkentő, kávéba keverve pedig fokozható élénkítő hatása. A fenyőmagot a mediterrán kultúrákban alkalmazták. A zeller régóta és széles körben ismert afrodiziákum, fogyasztható a levele, a szára és a gyökere is.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: luxus és bőr
LEVEGŐ jegyűek: SZÁRNYALÁS
IKREK [05.22-06.21]
Az Ikreknek egyik legfontosabb afrodiziákuma a tojás. Leginkább a nyers fürjtojást fogyasztották vágyfokozóként, növelve ezzel a potenciát. Az ánizst friss vagy szárított formában használták fel, leginkább a benne lévő illóolaj serkenti a libidót.  Belőle készült italok – a görög ouzo vagy a török raki, vagy esetleg az ánizslikőrök – mértékkel fogyasztva szintén jótékony hatásúak. A különböző virágporok fogyasztása főképp a prosztata egészséges működését segítik.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: izgató szavak
MÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg szintén Vénusz (Aphrodité) uralta jegy, a csábítás valódi művésze. Illatok közül az ilang-ilangot, a mirtuszt és a pacsulit, részesítsük előnyben. A vanília szárított termését ősidők óta izgatószerként alkalmazzák, hatását más fűszerekkel, kakaóval keverve fokozták. Aphrodité istennő gyümölcse a gránátalma, amivel a mitológiában Hádész is magához láncolta Perszephonét. A mai napig a gránátalmát erős afrodiziákumként tartják számon.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: eper és pezsgő
VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]
A Vízöntő afrodiziákumai az egzotikus növények. Ilyen a Nyugat-Afrikában honos yohimbé-kéreg. Az ebből készült párlatot az ottani törzsek házassági szertartásokra, rituális orgiákra használták. A szexuális forradalom idején, a hippik is előszeretettel alkalmazták. A belőle készült készítmények növelik a potenciát. A kínai angyalgyökér főként a nők számára hatásos, fokozza az ösztrogéntermelést. A nálunk kevéssé ismert, de Kelet-Ázsiában igen kedvelt bizarr gyümölcs, a duriánt, is afrodiziákumként tartják számon.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: váratlan helyzetek
VÍZ jegyűek: ELRAGADTATÁS
RÁK [06.22-07.22]
A Rák a lágyabb ízeket-illatokat kedveli. A tenger gyümölcsei közül kiemelten fontos a homár és a tarisznyarák. A lédús zöldségek közül az avokádó és a spárga növeli a potenciát. Az utóbbi nem csak megjelenésével izgató, hanem értékes tápanyagai a jótékony hatással bírnak. A görögök a szőlőt nyersen és feldolgozott formában – szárítva, erjesztve – is használták. A mitológiában Dionüszosz volt a bor és a mámor istene, tiszteletére orgiákat rendeztek.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: holdfény és a víz érintése
SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpiók szívesen próbálják ki a különböző kéjfokozó szereket. Az osztriga az a kagyló, amiből Ciprus partjainál Aphrodité a habokból kiemelkedett. Ajzószerként leginkább a Római Birodalomban terjedt el. A beléndek magvait a középkorban az erotikus hangulatkeltés érdekében megpörkölték. A ginzenget leginkább teaként vagy fürdővízbe keverve használják, A kálmost is adagolják fürdővízhez, de füstölőként, illetve olaj formában is afrodiziáló hatású. Gyümölcsök közül vágyfokozó a datolya és a passiógyümölcs.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: bármi, ami szexualitással összefügg
HALAK [02.19-03.20]
A Halak számára a kaviár igazi potencianövelő. Ezen kívül minden kábító- és bódító szer izgatóan hat. A fehér üröm és a belőle készült abszint, a „Zöld Tündér” fogyasztása a 18. század végén volt a legelterjedtebb, bár a növényt már az egyiptomiak és a görögök is ismerték. Hatása erősen hallucinogén. Manapság leginkább fekete ürömből készítik. A mák bódító hatása mellett szintén erős afrodiziákum. Indiában a gátlások feloldására a vadkendert és a csattanó maszlagot is alkalmazták.
TOVÁBBI HANGULATFOKOZÓK: a tenger illata
Related Posts with Thumbnails