2010. április 11., vasárnap

Hold a Halakban

A nap energiája:
Fokozott érzékenység jellemzi a Halak-hold napokat. Az érzelmeink kuszábbak, hangulatunk labilisabb, könnyebben megbántódunk, mint egyébként.
Testi-szervi érzékenység:
Hajlamosabbak lehetünk a szédülésre.
A keringés is szélsőségesebben működhet, erre a túl hideg vagy túl meleg végtagok figyelmeztetnek. Az időjárás-változásokra is fogékonyabbak lehetünk.
Lehetőleg kerüljük a hormonális beavatkozásokat, illetve az erős gyógyszereket.
Életmód-tippek:
Feltöltődésre legalkalmasabb ilyenkor egy meleg vizes fürdő, egy frissítő, de nem túl megerőltető úszás, vagy ha egyikre sincs lehetőségünk, legalább egy kis tengeri sóval, illóolajjal elkevert lábfürdővel kényeztessük magunkat.
Fordítsunk időt meditációra, jógára, elmélkedésre, és mindenekfelett a kellő mennyiségű és minőségű alvásra. Figyeljünk álmainkra, beszédesek lehetnek! 
Étkezési tanácsok:
Étkezésnél a húsmentes étrend, az enyhe fűszerezés és a kíméletes elkészítési mód (nyersen vagy párolva) legyen a fő szempont. Ha nehezen mondunk le a húsfélékről, helyettesítsük inkább halakkal, szójával. Két távol-keleti zöld-féleség fogyasztása is ajánlatos; az egyik az alga, a másik a zöld tea. Mindketten rendkívül hasznos élettani hatásokkal rendelkeznek. Kávé helyett próbáljuk ki a meleg zöld teát, ugyanúgy (vagy még jobban) felüdít!
Kerüljük az alkohol- és drogfogyasztását! Ilyenkor már egy pohár ital is könnyen megárthat.
Szépségápolás:
Nyirok-, illetve talpmasszázs most fokozottan jótékonyan fejti ki hatását.

Related Posts with Thumbnails