2010. április 7., szerda

Pénzkezelés a csillagjegyek tükrében

TŰZ jegyűek: NAGYVONALÚ PÉNZKEZELÉS
KOS [03.21-04.20]
A Kos az anyagiakhoz elég hirtelen módon viszonyul. Szereti a kihívásokat és a kockázatot: pénzügyi téren jobban vonzzák a gyors meggazdagodást ígérő ajánlatok, mint a hosszú távú befektetések. Távol áll tőle a jövőtervezés, szívesebben él a jelen pillanatnak, így a nyugdíj-megtakarítás helyett a mostban költi a pénzét. Később lesz, ami lesz! Kedveli a tőzsdét, a sportfogadást, mindent, ami váratlan fordulatokat ígér.
Aminek nem tud ellenállni: kaland és kockázat az üzleti életben
OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán általában jobban él, mint amit megengedhet magának. Ennek az az oka, hogy szereti a fényűző életvitelt, és nem szívesen mond le jólétéről. Az aprólékos pénzügyi áttekintést és tervezést nem neki találták ki. Átmeneti nehézségek esetén nem aggódik, bízik abban, hogy előbb-utóbb az élettől úgyis megkapja, azt, ami neki jár. Gyengéje lehet a szerencsejáték, főként a casino.
Aminek nem tud ellenállni: ékszerek, reprezentatív ajándékok a szeretteinek
NYILAS [11.22-12.20]
A Nyilas, ha megtetszik neki valami, azonnal megveszi. Nagyvonalúan költekezik, anyagi helyzetét nem tartja számon, így könnyen adósságokba verheti magát. Ritkán csügged el, bízik a szerencséjében, a gondviselésben, és általában meg is kapja a sorstól a támogatást. A maga részéről anyagi területen is tisztességes és törvényes üzlet híve, de lelkesedését, naivitását kihasználva belerángathatják kétes üzletekbe.
Aminek nem tud ellenállni: utazás, bármi, amiről meggyőzik, hogy számára fontos lehet
FÖLD jegyűek: HOSSZÚ TÁVRA TEKINTVE
BIKA [04.21-05.21]
A Bika számára az anyagi biztonság létfontosságú. Legszívesebben bankban őrzi a pénzét, vagy értékes dolgokba – lakásba, műtárgyba, aranyba – fekteti be. Bármilyen invesztíció mellett dönt is, alaposan megfontolja, mielőtt belevág, de egy életen keresztül kitart választott bankja, brókere, pénzügyi tanácsadója mellett. Igyekszik jó minőségű luxuscikkel, státuszt jelentő termékekkel körülvenni magát.
Aminek nem tud ellenállni: gyűjtőszenvedélyének hódol
SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz pénzügyi tervezésben utolérhetetlen! Kimutatásokat, táblázatokat készít, rendszerezi a számlákat, bankkivonatokat, csekkjeit mindig határidőre fizeti. Okosan osztja be a pénzét, körültekintően és jó áron vásárol. Felesleges kiadásokra sajnálja a pénzt. Amit megspórol, félreteszi a váratlan helyzetekre. Számára nem okoz különösebb gondot egy tönkrement mosógép vagy lakásfelújítás: ezeket tartalékaiból fizeti.
Aminek nem tud ellenállni: józan ésszel bármilyen kísértésre nemet tud mondani
BAK [12.21-01.19]
A Bak remek érzékkel intézi pénzügyeit. Sosem költ könnyelműen, a pénzzel is, mint minden mással felelősségteljesen bánik. Előrelátó módon tervez, már fiatalon is gondol a nyugdíj-előtakarékosságára. Bár szívesen vállal nagyobb pénzügyi befektetéseket is, de sosem kockáztat, minden kiadást, üzletet alaposan megfontol. Ingatlanban, autóban, bútorban kiváló és hosszan tartó minőséget választ.
Aminek nem tud ellenállni: kedvező, de kockázatmentes ingatlan-befektetés
LEVEGŐ jegyűek: VÁLTOZÉKONY ANYAGI HELYZET
IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek anyagi helyzete meglehetősen rapszodikus. Könnyen belevág a gyors gazdagodást ígérő, kétes üzletekbe, szívesen kereskedik pénzzel az értéktőzsdén, de mindkettő meglehetősen kockázatos. Anyagi veszteség esetén vérbeli szerencsejátékos módjára teremti elő a pénzt. Szívesen vesz fel kölcsönt, ingatlanra, személyes célokra, ügyesen csoportosítja ide-oda a hiteleit.
Aminek nem tud ellenállni: egy jól csengő üzleti ajánlat
MÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg szereti a jólétet, a kellemes környezete, így bármennyire alaposan tervez is, nehezen tud ellenállni a kirakatok vonzásának. Befektetéseiben bizonytalan, hosszasan mérlegel, mielőtt dönt. Ha valaki meggyőzi őt egy jobb pénzügyi lehetőségről, az egész vagyonát képes átcsoportosítani. Remek ízléssel választja ki a valódi értéket, sosem választ olcsó vagy ízléstelen terméket.
Aminek nem tud ellenállni: a divat csábításai
VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]
A Vízöntő pénzügyekben meglehetősen szélsőséges. Vagy aprólékos, körültekintő, sőt szűkmarkú vagy tökéletesen kaotikus. Szuverenitása, önmegvalósítása fontosabb számára, mint a pénz, ezért anyagi haszonnal kecsegtető, de szabadságát korlátozó vállalkozásokba sosem vág bele. Mások szociális helyzetét is szem előtt tartja: anyagilag támogatja a rászoruló embereket, szervezeteket.
Aminek nem tud ellenállni: hogy szociális vagy globális célokat támogasson
VÍZ jegyűek: INTUITÍV PÉNZÜGYI DÖNTÉSEK
RÁK [06.22-07.22]
A Rák számára a biztonság, így az anyagi biztonság is nagyon fontos. Ezért mindig van egy kis tartaléka, befektetése, plusz ingatlanja, amihez vészhelyzetben hozzányúlhat. Hosszú távon és körültekintő módon gondoskodik családjáról: élet- és lakásbiztosítást köt, gyermekei számára előtakarékoskodik, lakást vásárol. Szeretett tárgyaitól, környezetétől nehezen válik meg, inkább gyűjt és felhalmoz.
Aminek nem tud ellenállni: gyermekei, családja számára szánt apró figyelmességek
SKORPIÓ [10.23-11.21]
Skorpió a végletes megoldások híve: szereti a fényűző körülményeket, de anyagi nehézség esetén mindenféle luxusról lemond. Befektetésekben élvezi a kockázatot. Leginkább a megérzéseire és nem az ésszerűségre hallgat, mégis legtöbbször helyesen dönt. Saját tulajdonára, értékeire nagyon ügyel, és ha rájön, hogy be akarják csapni, meg akarják rövidíteni, hevesen visszavág.
Aminek nem tud ellenállni: amit meg akar magának szerezni
HALAK [02.19-03.20]
A Halaknál a pénzügyekben egyetlen elv van: „ami könnyen jön, az könnyen megy”. Anyagiakban igazi életművész lehet, gondviselésre bízva boldogulását. Hiányzik belőle a gyakorlatiasság, ezért legjobb, ha pénzeinek kezelését egy felelősségteljes és megbízható személyre bízza. Könnyen becsapható, főleg ha egy megható történettel, hátrányos helyzetűek, beteg gyerekek megsegítésére kérnek tőle pénzt.
Aminek nem tud ellenállni: rászorultak támogatása
Related Posts with Thumbnails