2010. április 22., csütörtök

A föld öröme: Bika jegybelépés

Ez a bejegyzésem, amúgy jó Bika-módra rettentő lassan készül csak (már harmadik napja szöszölök vele), de a fotó, amit választottam, tökéletesen illik a mai FÖLD NAPJÁHOZ is, így hát készre csiszolom végre.
Április 20-án, budapesti idő szerint 5 óra 28 perckor belépett a Nap a Bika jegyébe.
Ez a képlet most meglehetősen földies-anyagias. Dupla Bikának nevezzük, ha a Nap is, az aszcendens is a Bika jegyébe esik, most még a születési uralkodó, a Vénusz is ebben a jegyben áll.
A dolgok nehezebben mozdulnak, gyakran érezhetjük úgy, mintha "sárba ragadtunk volna". Próbáljunk a jelenre koncentrálni, az itt és most feladataival foglalkozni és hagyjuk későbbre a nagy, világmegváltó terveket. Fontos, hogy tudatosan is visszafogjuk a lendületet, nehogy az egészségünk szenvedje kárát. A kerti munka, a földdel való foglalatoskodás, az anyag formálása most igazán feltöltő lehet. Fordítsunk figyelmet a testünk igényeire, főleg a táplálkozás és a kényeztetés terén. Ez korántsem a túlzások, sokkal inkább az egészséges igények kielégítését jelenti.
Kerüljük a megtévesztés és a félrevezetés minden formáját, ne keveredjünk hazugságokba, de arra is ügyeljünk, minket se csapjanak be.
A nehézségeinkből, problémáinkból leginkább akkor találunk kiutat, ha felfedezzük a már meglévő, a birtokolt dolgok örömét: akár tárgyi, akár érzelmi viszonylatban.

A hónap gondolata:
"Amíg valaki el nem köteleződik, hezitál, addig mindig ott van a visszafordulás lehetősége, és így hatástalan marad minden kezdeményezés (vagy alkotás). Abban a pillanatban, ahogy valaki végleg elköteleződik, megérkezik a Gondviselés. A döntésből számtalan esemény következik. Tégy meg bármit, amit meg tudsz csinálni, vagy azt gondolod, hogy meg tudod csinálni, ne késlekedj. A bátorságban erő, varázslat és zsenialitás rejlik."
Goethe
Related Posts with Thumbnails