2010. április 11., vasárnap

Égi tekintélyharc

Néhány hónappal ezelőtt, pontosabban tavaly szeptemberben volt már hasonló állás: emlékezzünk vissza, hozott-e változást az az időszak az életünkbe?
Most ismét szembe kerül egymással:

Szaturnusz vs. Uránusz
A görög mitológiában kettejük harca két generáció megmérettetése: egy korszak bukása, egy új éra születése.
Szereplők:
- Uranosz (az apa), a végtelen égbolt istene
- Kronosz (a fiú), az idő és a sors istene
Rövid tartalom:
Uranosz volt az első, aki a világ uralmát magához ragadta. Attól való félelmében azonban, hogy valamelyik titáni gyermeke letaszítja őt a trónról, lenyelte valamennyit. A legifjabb, anyai segítséggel elrejtőzött előle, és felnőve egy sarlóval megfosztotta őt férfiasságától, teremtői erejétől, uralkodói hatalmától.
Uranosz a szörnyű tettért egy félelmetes jóslattal (ÁT-OKKAL) fizet: Kronosz uralmát is fiainak egyike dönti meg. Zeusz be is teljesítette a jóslatot, így lett ő, a harmadik generációs főisten. De ez már egy másik történet... Talán az Ikrek havába lépve visszatérünk rá...

A tradicionális asztrológiában a Szaturnuszt képviseli az akadályokat, a kemény próbatételeket. Ő az Idő, a Kapu Őre, a Karma Ura. Lassú, hosszadalmas és sokszor fájdalmas tanulságokat hordoz. Megmutatja félelmeinket, gátlásainkat, ugyanakkor lehetőséget teremt a magasabb tudatosság elérésére. Személyes képletben a jegy- és házbeli helyzete az az életterületet, ahol ezt legintenzívebben átéljük.
Az Uránusz mindenféle kerettől, korláttól szabadulni igyekszik. A két bolygó fényszögkapcsolatánál a régi struktúrák, a megszokások áttörése és megújítása történik. Vagy a változással együtt működve, vagy a változást tétlenül és döbbenten szemlélve. Ezt az időszakot a régóta halogatott dolgok hirtelen befejeződése és meglepően új kezdetek jellemzi.
A Szűz jegyét érintve a hétköznapok értékrendje, az életmód, a munka, az egészség kerül előtérbe. Szaturnusz uralma alatt probléma lehet a pontossággal, az alkalmazkodóképességgel, a renddel: ami megnyilvánulhat túlzott perfekcionizmusban vagy éppenséggel kaotikus életvezetésben. Most itt az idő valódi rendet tenni ezen a területen...

(Megjegyzés: Hamarosan a mozikban A titánok harca. Remélhetőleg hitelesebbre és izgalmasabbra sikerül, mint az elmúlt időszak mitológiai témájú meséje, a Villámtolvaj.)

3 megjegyzés:

 1. A mai napon erre az országra ez alaposan érvényes lehet...
  Figyelek a személyes vonatkozásokra, nálam mit hozhat. A tavalyi, hasonló időszakra nem emlékszem, hozott-e valamit, amit kellett volna. Pedig biztos, csak talán nem volt olyan egetverő :)
  Köszönöm, érdeks volt olvasni.

  VálaszTörlés
 2. Főleg akkor erőteljesek ezek az események, ha a személyes képlet planétái is érintve vannak... ;)
  Köszönöm, hogy lelkesen olvasol, és köszönöm a visszajelzéseket is! Szép (változásokkal teli?) időszakot!

  VálaszTörlés
 3. Ez egy kicsit már magas a számomra, csupán szeretek az asztrológia világában bolyongani, és figyelni a jelzésekre.
  Szívesen olvaslak, mert érdekesek a bejegyzéseid. Azóta ki is szedtem a kedvencek közül az Astronetet :)
  Köszönöm, rám férne :) Viszont kívánom Neked!

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails