2010. április 13., kedd

Hold a Kosban

A nap energiája:
Ma több energiával rendelkezünk, mint általában. Könnyebben, gyorsabban, határozottabban cselekszünk. A túl sok energia azonban feszültséghez, ingerültséghez vezet: találjuk meg a kellő levezetését.
Testi-szervi érzékenység:
Gyakoriak a fejfájások, a migrénes panaszok, érzékenyebbek a fogak, sérülés esetén erősebb lehet a vérzés. Túlhajszolt életmód esetén könnyebben merülnek le energiatartalékaink és gyengül meg az immunrendszer.
Lehetőleg kerüljük a fogászati beavatkozásokat, az epeműtéteket.
Életmód-tippek:
Igyekezzünk ezeken a napokon 23 óra előtt ágyba kerülni. Elalvás előtt ne a napi feladatokon, megoldandó problémákon gondolkozzunk, ürítsük ki a fejünket. Így másnap sokkal pihentebben fogunk ébredni.
A feszültséglevezetés legjobb módja a sport. Válasszunk a gyors, intenzív mozgásformák közül.
A vörös színek most igen élénkítően hatnak: fáradság esetén öltözzünk pirosba.
Szellőztessünk. A friss levegő a szellemi aktivitást is serkenti.
Étkezési tanácsok:
Fontos az immunrendszer megerősítése, fogyasszunk hagymás, fokhagymás ételeket. A csípős fűszerek közül az erőspaprika, a chili is kiváló. Igyunk csalánból, csipkebogyóból készült teát, előbbiből készíthetünk levest, utóbbiból lekvárt, szörpöt is. Fontos, hogy az étkezések megfelelő energiát biztosítsanak. Együnk vasban gazdag ételeket: húsokat, májat, belsőségeket. Ügyeljünk a kellő mennyiségű C-vitamin bevitelre is, főleg friss gyümölcsök formájában.
Szépségápolás:
Kerüljük a pattanások nyomkodását. Most jóval könnyebben begyulladnak és sokkal nehezebben gyógyulnak.
Related Posts with Thumbnails