2010. április 28., szerda

Minden kutya hasonlít?

KOS [03.21-04.20]
A Kos kedveli a kisebb vagy közepes termetű, rövid szőrű, mozgékony kutyákat. Gyakran úgy választ magának ebet, hogy a mozgásban, futásban partnere legyen. Bár szereti a fegyelmet, mégsem viszi túlzásba a drillt, többre tartja az ugrabugrát, a játékosságot. Kutyája gyakran spontán, nem begyakorolt trükkökkel szórakoztatja. Kerüli a cicomákat, a masnikat, irtózik a kutyadivat minden formájától.
Ajánlott kutyafajták: Jack Russel terrier, foxterrier, beagle, vizsla-félék
BIKA [04.21-05.21]
A Bika kifejezetten kedveli a rendíthetetlen nyugalmú, mindennemű izgágaságtól mentes fajtákat. Ő maga türelmes, szerető és gondoskodó gazdi, kutyáját gyakran jutalomfalatokkal neveli-kényezteti. Bár a hajlékőrzést is fontosnak tartja, mégsem választ vérmes őrzőket, inkább a méreteivel tekintélyt parancsoló, kimozdíthatatlan ebeket. A kutyás-macskás táborban ő mindig is kutyapárti marad, hiszen számára a hűség mindenek felett!
Ajánlott kutyafajták: basset hound, bernáthegyi, berni pásztorkutya, bullmasztiff
IKREK [05.22-06.21]
Az Ikrek kimondottan kedveli az örökké pörgő, ugráló, szaladgáló fajtákat. Nem zavarja az ugatás, a rohangászás, de fontos, hogy a kutya kifejezetten értelmes, könnyen tanítható legyen. Az engedelmességnél fontosabb az önfeledtség és a játékosság, sőt a komikusság! Mivel ő maga is sokat mozog, illetve elég intenzív társasági életet él, kutyáját is hamar utazgatáshoz,  emberbarátsághoz szoktatja.
Ajánlott kutyafajták: tacskó, bedlington terrier, foxterrier

RÁK [06.22-07.22]
A Rák számára legfontosabb szempont, hogy a választott kutya családbarát és gyerekimádó legyen. Nem viszi túlzásba a szigort, a fegyelmezést, de jó érzékkel választ önmaguktól is jól viselkedő fajtákat. Általában a kertjében tartott állatkái könyörgő tekintetének nem tud ellenállni, így azok a házat is a legnagyobb természetességgel elfoglalják. Kutyának is, gazdának is kedvelt szórakozási közege a víz.
Ajánlott kutyafajták:  labrador és golden retriever, bobtail, újfundlandi
OROSZLÁN [07.23-08.22]
Az Oroszlán kutyája legyen fenséges, nagy testű, tekintélyt parancsoló. Szereti, ha kutyája viselkedésével is elismerést vált ki, de ő maga nem egy kemény kezű kutyakiképző. Hajlamos házi kedvencét alaposan elkényeztetni, szívesen vásárol márkás tápokat, kényelmes fekhelyt, elegáns nyakörvet, de a kutyuli-ruháknak egyáltalán nem híve. A kutyatartás kimondottan jót tesz az Oroszlán lustaságának, ebének hála kénytelen rendszeresen sétálni, kocogni, mozogni.
Ajánlott kutyafajták: német dog, rhodesian ridgeback, afgán agár, csau-csau
SZŰZ [08.23-09.22]
A Szűz kedveli a pöttyös-foltos mintákat, bár fajtaválasztásnál fontosabb szempont, hogy a kutya minél kevésbé hullajtsa a szőrét. Kedveli az okos, értelmes, rendszerető ebeket, ő az, aki pillanatok alatt szoktatja kedvencét szobatisztaságra, sőt megtanítja séta után, lakásba lépés előtt láb- és bundatörlésre várakozni. A házban tartott ebnek megvan a maga fekhelye, bútorra, fotelre nem engedi. Kutyáját gyakran járatja kutyaiskolába.
Ajánlott kutyafajták:   dalmata, magyar agár, puli és pumi
MÉRLEG [09.23-10.22]
A Mérleg a divatkutyák és a kutyadivat legnagyobb rajongója. "Trendin" öltöztetgeti kedvencét, de legalább egy csillogó nyakörvvel, masnival ékesíti a szőrét. Szívesen viszi magával kutyáját társaságba, étterembe, kávézóba, kis termetű állatkájához megfelelő hordtáskát választ. A konzervatívabb Mérlegek is sokat adnak kutyájuk megjelenésére, ha másban nem, hát a szőrápolásban, a felszerelésben, a kellékekben.
Ajánlott kutyafajták: yorkshire terrier, ír szetter, havannai és bolognai pincs
SKORPIÓ [10.23-11.21]
A Skorpió kutyája legyen épp olyan szívós és kitartó, mint a gazdája. Gyakran választ kemény kötésű, egygazdás, szigorú nevelést és pszichikai erőfölényt igénylő fajtákat. A kutya kiképzése valódi kihívás számára, hajlamos rengeteg időt erre áldozni, míg végül igazi falkavezérré válik kutyája szemében. Általában csupa izom, közepes, vagy közepesen nagytestű ebet választ, a megkedvelt fajtákhoz egy életen át ragaszkodik.
Ajánlott kutyafajták: bullterrier, stafforshire terrier, argentin dog, malamut
NYILAS [11.22-12.20]
A Nyilasnak nagy térre van szüksége, imád természetet járni, gyakran vadászik is, a kutyafajták közül is ilyen szempontok alapján szelektál. Kedveli az impozáns méretű, de nem félelemkeltő állatokat. Fontos számára a pedigré és a jó vérvonal, előszeretettel dicsekszik kutyája  származásával. Mivel általában sokat utazik, kutyája is hamar alkalmazkodik az autós-repülős helyváltoztatáshoz.
Ajánlott kutyafajták: angol véreb, ír farkas, gordon szetter
BAK [12.21-01.19]
A Bak kutyatartásban is előszeretettel követi a hagyományokat, a jól bevált, nagy múltra tekintő fajtákat részesíti előnyben. Nagy hangsúlyt fektet a fajtatisztaságra, keverék kutyák szóba sem jöhetnek. Leginkább rövid, sötét szőrű, nagyobb testű, jól fegyelmezhető ebet választ - elsősorban házőrzési célokkal. Kutyája hamar megtanulja a rendet, és vakvezető ebeket megszégyenítő önfegyelmet képvisel.
Ajánlott kutyafajták: német juhászkutya, német boxer, angol agár
VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]  
A Vízöntő kutyában is az őrültségek híve. Ő az, aki előszeretettel választ bizarr külsejű fajtákat, sőt még öltöztetéssel is rátesz egy-két lapáttal. Kutyáját hagyja szabadon létezni, a liberális nevelés híve. De saját függetlenségére is hasonló módon kényes, így mindig vannak barátok, panziók, ahol hosszabb-rövidebb időre állomásoztathatja kutyusát.
Ajánlott kutyafajták: mopsz, mexikói szőrtelen kutya, csivava, shar pei
HALAK [02.19-03.20]
A Halak a menhelyes, a kidobott kutyusok őrangyala, gyakran visz haza megsajnált állatot. Az sem ritka eset, hogy ha már otthonába nem fér több kóbor eb, kijár a helyszínre etetni őket. Nevelésben nincsenek irányelvek, a kutya hamar a gazdija fejére nő, elfoglalja a kanapét, az ágyat, még talán a csillárt is. A Halak a kisebb testű, komikus kinézetű, bohócos karakterű kutyákat részesíti előnyben.
Ajánlott kutyafajták: keverékek, dandie dinmont terrier, brüsszeli griffon
fotók: coffeecup.hu
Related Posts with Thumbnails