2010. április 2., péntek

A Vénusz arcai

Szerda este fél hétkor a Vénusz a Bika jegyébe lépett.
Vénusz - vagyis Aphrodité, a szerelem és szépség istennője a görög mitológiában - az asztrológiában két különböző arcát is megmutatja: ő a Bika, illetve a Mérleg jegy ura.

Az égi Vénusz a Naprendszer második bolygója. A Földről nézve mindig a Nap közelében jár, hol napkeltekor előzi meg, hol napnyugtakor követi őt, ezért Esthajnalcsillagnak is nevezik.
A görög-római világban megkülönböztették a Vénusz két állását: a hajnalit Eosphorusnak, Phósphorosnak, latinul Lucifernek - vagyis fényhozónak, az estit Hesperusnak, vagyis esthozónak nevezték. Bizonyos mitológiai olvasat szerint mindkettő Eósz, a hajnal istennőjének fia, egyikük isteni, másikuk halandó apától.
A mitológiában Aphrodité vérből és a tenger habjából született, talán ezért olyan végtelen minden szerelem, és ezért keveredik bele mindig néhány csepp szenvedés...
 
Hajnalcsillag: a Bika-Vénusz
Ő a Vénusz földies-ösztöni megjelenése. Olyan, mint egy érzéki latin nő.
Bőséggel, gazdagsággal, testi élvezetekkel vesz körül. Ő a finom étel, a jó bor, az érzékeket felszabadító zene, az ölelés, a vágy,  a mohóság és a kielégülés.
Estcsillag: a Mérleg-Vénusz
A Vénusz légies-tudatos megtestesülése. Ő az elegáns, megfoghatatlan francia csábító.
Szerelemmel, kifinomult ízléssel, sejtelmes öltözékkel, szédítő parfümmel bolondít. Ő a báj, a kellem, az esztétika, a művészet, a flörtölés, a rivalizálás és a kiegyensúlyozás.

Az élet íze
Vannak borok, melyek izzóan vörösek, érzékiek, az illatuk eltölti az ember minden porcikáját. Mélyről induló érzés, mely átjár és elbódít. Végigborzongatnak és felgyújtják a vágyat. Ezek a borok olyanok, mint a szerelem.
Vannak borok, melyek érett-nyár illatúak. Olyan a színük, mint egy aranyló délután utolsó pillanata, mielőtt a nap búcsúzva az ég alja felé fordul. Selymesek, simogatóak. Megnyitják a szívet, megnyugtatnak, ráébresztenek a boldogságra. Ezek a borok olyanok, mint a szerelem.
Vannak borok, melyek könnyűek, lágyak, befogadóak, mint az óceán és a rajta végigfutó szellő. Játékosak, mégis végtelenek. Minden kortyban ott rejtőzik a múlt és a jövő. Kapukat nyitnak meg, álmodni engednek, hinni-bízni tanítanak, csodákat láttatnak. Ezek a borok olyanok, mint a szerelem.
A szerelem olyan, mint ezek a borok: egyszerre érzéki vörös, fenséges naparany, időtlen-törékeny elefántcsont fehér. Minden pillanatban más-ízű. És ettől olyan varázslatos.
Padparadsa
Related Posts with Thumbnails