2021. június 15., kedd

Villanófény

Szaturnusz-Uránusz kvadrát másodszor: 2021.06.14

Bevezető gondolat: "Az intelligencia a változáshoz való alkalmazkodóképesség." (Stephen Hawking)

Bár tegnap volt pontos az együttállás, még bőven aktuális a bejegyzés: ugyanis a Szaturnusz-Uránusz kvadrátját 2020 decemberétől 2022 decemberéig "élvezhetjük".

Minden időszaknak megvannak a maguk "fényszög-trendjei". Ezek az irányzatok nem a divatdiktátorok tervezőasztalán születnek, hanem az égi energetika hozza őket létre.

Az aktuális stílusok hatással vannak a korszellemre: a fűző, a melltartó vagy épp annak elhagyása, a nadrág, a szoknyahossz rövidülése, a válltömés megjelenése erősen formálta a nők identitását. Ezek a külső tényezők jóval harsányabbak és kézzel foghatóbbak, mint a konstellációk, melyek az önismereten keresztül fejtik ki igazán hatásukat.

Utóbbiak láthatatlanul vannak jelen a térben, gyakran észre sem vesszük, merre terelgetnek bennünket: egyszerűen csak bizonyos életterületeken növekszik a nyomás vagy nyílnak a lehetőségek. Leginkább az általános hangulatunkon érződnek a konstellációk, így akár színekkel is jellemezhetnénk őket.

A mély transzformációra sarkalló Uránusz-Plútó kvadrátja felkavaró bordó, olyan, ami lerántott bennünket és nem engedett a felszínre, míg nem csillapodott a vihar. A Szaturnusz-Plútó együttállása beszippantó kút-fekete, amin keresztül a generációs mintáinkba merülhettünk bele. A tavalyi év színe a lélekgyógyító sötétlila, ami a Jupiter-Plútó konjunkciója kapcsán érintett meg bennünket. Az évtizedeken átívelő, mostanság újra összekapaszkodó Neptunusz-Plútó szextilje, ami az érzékenységünket finomhangolja  csillámló óceánszínű.

Ezt a Szaturnusz-Uránuszt nehéz lenne egyetlen színnel lefesteni. Inkább olyan, mint a hirtelen felvillanó stroboszkóp élessége,

amikor a megszokott, unalmas hétköznapokban nagyon intenzíven érzékeljük a megvilágított pillanatokat és ezzel beleégetjük azokat a tudatunkba.

Ezek a "beégő" felismerések az új identitásunk alappillérjévé válnak, egyre nehezebb (és egy idő után pedig már lehetetlen lesz) visszatérni a korábbi megszokott gondolkodásunkhoz, működésmódunkhoz.

A Vízöntő két urának az "összecsapását" Hamlet ikonikus mondatával jellemezhető: "Kizökkent az idő". A dán királyfi ezen a ponton ébred rá személye és a világ közti kölcsönhatásra. A felismerés nem csak a tragédia hősének, hanem nekünk és a társadalomnak is feszültséget, egyensúlyhiányt, nyugtalanságot okoz.

A nehézsége az időszaknak az átmenetiség: a hozott minták gyökeret vert korlátai és az egyéniség önmagára ébredésének igénye közt, a senki földjén kóborlunk.

Hol a beragadással, mókuskerék-szerű ismétlődésekkel küszködünk, hol pedig olyan magasra szárnyalunk, hogy beleszédülünk a bennünk rejlő teremtő lehetőségekbe.

Bár majdnem az egész Vízöntő Szaturnuszt (Mindenki egy csillag) átíveli a kvadrát, útjuk során háromszor válik egzakttá a két planéta közti 90 fok. Idézzük fel ennek a jelentőségét! 

Az én-határára először 2021. február 17-én érkeztünk. "Uránusz és Szaturnusz – apa és fia meséje – a karma törvényét írja le. Hogy kilépjünk az ismétlődésekből látnunk kell a múlt hibáit, meg kell bocsátani (elsősorban) önmagunknak, de a lebontott falak helyére új perspektívákat kell építenünk. A Szaturnusz úgy segíti felszabadítani az Uránuszt, hogy annyira felerősíti a fogva tartás, a szűkösség és az állandóság érzését, hogy egyetlen megoldásként csak a régitől való totális elszakadás bábúja marad a táblán.

Ez volt az előző ciklus lezárása és a már említett senki földjén való haladás megkezdése.

Május 27-én a Szaturnusz visszafordult, aminek köszönhetően ismét szembe jöhettek azok az élethelyzetek, amiket már "fejben meghaladtunk", de még nem vált automatikusan a létezésünkké. Ez egészen október közepéig is elhúzódhat, akkor lesz ismét direkt a gyűrűs planéta.

A mostani kiélesedett fényszög az "időkapu", a ciklusból való kilépést pedig ez év szentestéjén kezdjük el.

Azért ilyen szakaszos a folyamat, mert a flash-élmények teljesen egyéni szinten, egyéni ritmusban érnek utol bennünket.

Nagyon érdekes, hogy mindhárom képletnél a Hold kiemelt szerepet kap, vagyis komoly érzelmi-lelki átalakulásról van szó. Az, hogy mennyire tudjuk uralni az érzelmeinket, a negatív hangulatunkat nagyon erősen befolyásolja a fejlődésünket.

Ami zajlik az a tudat felszabadítása, melyet a valódi énünk mellett meghozott döntéseken keresztül gyakorolhatunk.

Minden, amit mások hatására teszünk  megfelelni akarás vágyából, megszokásból, divatból, önigazolásból − az nem lesz tartós. Csak egy újabb egó-tornyot építünk, amibe előbb-utóbb belecsap a Szaturnusz-Uránusz villáma. Inkább előbb. És akkor kénytelenek leszünk saját szűrőnkön keresztül újraértékelni a dolgokat.

A betanult reflexek cserben hagynak minket, hiszen nem fényfolyosó vagy hangulatos gyertyafal mutatja az utat, hanem ez a stroboszkóp-élmény. Ha várjuk az ismeretlen felvillanásokat, ha kalandként fogjuk fel és készen állunk az ismeretlen vezetésére, nagyon gyorsan lépkedhetünk önmagunk felé.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails