2021. július 28., szerda

Hétköznapi harcok

 Szűz jegyében a Mars: 2021.07.29 (22h33p)

Bevezető gondolat: "Akinek jelleme jól rendezett, azoknak élete is rendben van." (Démokritosz)

Csütörtökön késő este a Mars átlép a Szűz jegyébe. A Mars jegyváltásaival az általános energiaszintet, az aktivitást, a cselekvőerőt, illetve ezek blokkjait vizsgáljuk. A Szűz területén – mint minden földies jegyben – a gyakorlatiasság, a praktikum, a kivitelezés és megvalósítás kerül előtérbe.

A Szűz az évkör egyik nagyon fontos állomása, itt történik ugyanis az erőforrások optimalizálása. Az aratás, a szüret egy összetett folyamat: nem elég ugyanis betakarítani a gabonát, a gyümölcsöket, a szőlőt, a termést, azokat elő is kell készíteni arra, hogy a lehető legtöbbet hasznosíthassunk belőle tavaszig. Liszt, bor, lekvár, befőtt, állati takarmány és kiszárított szalma – a természet ajándékának minden eleme jó valamire.

A mai ésszel ezt már nehezen értjük meg, hiszen a fogyasztói társadalom két fontos dologtól távolított el bennünket. Az egyik a ritmusok – már nem vagyunk tisztában a természet körforgásával: ehetünk januárban epret, bármikor zsenge, mirelit cukorborsót vagy épp a világ másik táján őshonos avokádót, ananászt.

A másik tényező a természet megbecsülése: a fejlett civilizációkban túltermelés és túlfogyasztás is van egyszerre, olyasmit is eldobunk, amit pár évtizeddel korábban még "visszaforgattunk" az ökológiai körforgásba.

Mindez nem csak a mezőgazdaságra igaz: a mindennapi életünket is átszövi a káosz. Nem vagyunk tisztában a testünk ritmusaival, rosszul alszunk, rosszul táplálkozunk, sok esetben rosszul sportolunk.

A hasznosságot felváltotta a haszonelvűség, valódi, gazdagító értékek helyett csupán státusszimbólumokat halmozunk fel.

Ha a Szűz energia mentén nem figyelünk oda ezekre, nem vagyunk módszeresek, előrelátóak, ha nem teremtünk rendet az életvitelünket, az bizony az egész évre kihat.

Augusztus 22-én lép a Nap a Szűz területre, attól kezdve jóval tudatosabban szervezhetjük az életünket, de addig is a Mars ösztönös, nyers ereje már ebbe az irányba aktivizálhat bennünket. Ráadásul több égi támogatást kapunk, mint amennyi korlátozást, így egy kis odafigyeléssel – és az univerzális ritmusokra hangolódva – a lehető legtöbbet hozhatjuk ki az előttünk álló másfél hónapból.


Ha az energiákkal való együttműködés mellett döntünk nagy erőtartalékokat fedezhetünk fel magunkban. Valahogy visz a lendület előre, köszönhető ez a belépés Kos aszcendensének és a Jupiter oppozíciónak. Ráadásul a 6-os házas Mars további támogatást ad ahhoz, hogy a hétköznapokat érintő szervezési, rendszerezési dolgokra adjuk a fejünket.

Pillantsunk végig jelen életünk "gyümölcsöskertjén", gyűjtsük össze a rendelkezésünkre álló erőforrásokat, ha jobban tetszik: halmozzuk fel azokat magunkban.

Ezek után érdemes hosszabb távú terveket készíteni és nem csak álmodozni, hanem konkrét lépéseket előkészíteni.

A fenti konstellációknak van azonban árnyoldala is: összekeverhetjük a dolgok fontosságát a fontoskodással. Mars és Jupiter egymásnak feszülve a jobban tudok mindenkinél mindent érzését adhatja, így alakulhatnak ki a címben leírt "hétköznapi harcok".

Harc az idővel, harc másokkal. A "csatatér" helyszíne elsősorban a munkahely, illetve az egészséget, életmódot, napi rutinokat érintő dolgok lehetnek.

A két tüzes planéta tele van levezetésre váró energiákkal, amiket ha nem a fent említett produktív munkába fordítunk, akkor akár a testbe vezethetjük, megbetegedések formájában, esetleg kompenzálhatjuk mértéktelenséggel, túlkapásokkal az anyagiak vagy a táplálkozás területén.

A Jupiter oppozíció csúcspontján már túl vagyunk, maga a fényszög augusztus 8-ig tart. De lássuk a Mars többi találkozását is!


Tervezzünk a Marssal!


Augusztus 5-től: akadozás a rendszerben

Egy rövid, mindössze 10 napos fényszög-kapcsolatról van szó. A holdcsomópontok halványabb hatást fejtenek ki, mint a bolygók, főként akkor érzékelhetjük, ha épp az adott témán van a fókuszunk, vagyis elakadtunk az útkeresésében. Ebben az esetben ezekben a napokban megmagyarázhatatlan belső feszültségek, frusztrációk keletkezhetnek, másokat és a körülményeket hibáztathatjuk a kudarcainkért.

Csúcspont: 08.10 | vége: 08.15


Augusztus 13-tól: szellemi inspirációk

Ezen a napon két planéta is csatlakozik a Marshoz: a Merkúr és az Uránusz. Igen nagy mentális energiákat kapunk, a Szűz Merkúr rendszerigényét és a Bika Uránusz eredetiségét összekapcsolhatjuk a kivitelezéssel. Hirtelen bevillanó ötletek, gyors felismerések jöhetnek, amiket azonnal tettekre is válthatunk.

Merkúr konjunkció csúcspontja: 08.19 | vége: 08.26

Uránusz trigon csúcspontja: 08.22 | vége: 08.30


Augusztus 24-től: spirituális energiák

Itt egy megosztó fényszöggel találkozhatunk, ugyanis a Halak Neptunusszal kerül szembe a Szűz Marsunk. Ha maradunk a racionalitás talaján és azt kötjük össze az ihletett pillanatokkal, akkor ebből a konstellációból is profitálhatunk. Kettejük tánca nagy odafigyelést igényel, hiszen rá kell érezni arra, hogy mikor kell cselekedni és mikor hagyni magunkat egy felsőbb erő által vezetni.

Velejárója lehet még szintén egy kis irányvesztettség, fáradékonyság, immunérzékenység, illetve az alkohol vagy egyéb bódító szerek is könnyebben fejbe vághatnak bennünket. Szerencsére az egzakt fényszöget két oldalról stabilizálja a Hold és a Plútó, így inkább az előnyöket élvezhetjük.

Csúcspont: 09.02 | vége: 09.12


Augusztus 29-től: elszántság

Az előző neptunikus hatásokat hamar megtámogatja a Bak Plútó trigonja. Ez hatalmas elszántságot, kitartást, szívósságot ad. Régóta halogatott problémák felszámolásának is nekiveselkedünk, mert most nem elégszünk meg a felszíni megoldásokkal.

A Mars-Plútó mottója: az önbizalom fél siker!

Egzakt: 09.06 | vége: 09.14

Másnap, szeptember 15-én a Mars már át is lép a Mérlegbe és ott már teljesen más feladatokkal szembesülünk.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails