2021. július 25., vasárnap

Időn kívüli nap

Időn kívüli nap és Uránusz-Alamak együttállás: 2021.07.25

Bevezető gondolat: "A jelennek nincs időtartama. Abban a pillanatban, ahogy megpróbálod lemérni a jelen pillanatát, már tova is tűnik. (...) A most szüntelenül megújul, és időtlen, hiszen az idő nem parancsolhat megálljt neki. A most nem öregszik, és nem hal meg." (Deepak Chopra)

Két izgalmas dolog is történik ezen a napon, így mindenképp érdemelnek egy külön posztot. Először is a maja kalendárium szerint "időn kívüli nap" van ma.

Az általunk megszokott Gergely-naptártól eltérően − ami nem követi sem a Nap, sem a Hold mozgását − a közép-amerikai kalendárium ritmusokra és ciklusokra épül. Négy elem váltogatja egymást − ez a Föld energiája: a vörös föld, a fehér szél, a kék víz és a sárga tűz. Az idő kozmológiáját 13 galaktikus tónus színezi át, ami meghatározza a 20 szoláris energia megnyilvánulását.

Az új év sem január 1-jével indul, hanem egy három napos időegységgel. Július 24-én van az év utolsó napja: ez a hátunk mögött lévő ciklus lezárása, összegzése. 25-én egy napra "megáll az idő": itt lehetőséget kapunk arra, hogy tökéletesen átadjuk magunkat a jelen pillanatnak, hogy ne akarjunk, ne rohanjunk, egyszerűen csak legyünk az életünkben. A szinkronárium új éve július 26-val kezdődik, ennek a napnak az energiája vetíti elénk a következő évet.

Összegzés

MÚLT

Hátunk mögött egy Kék Lunáris Vihar évet hagyunk, ami hatalmas, főként érzelmi transzformáló erőt képvisel.

Ennek az évnek az árnyoldala a kétely, az ismeretlentől és a veszteségtől való félelem, az elkeseredés, a reménytelenség, illetve a felnagyított illúziók voltak. Azt hiszem, ebből globális és egyéni szinten is kijutott mindenkinek.

Minden negyedik év Vihar-év, de a lunáris minőség miatt a kettéosztottság, a szétszakítottság érzése tovább fokozódott. Ha azonban ráeszméltünk a tükör igazságára, hogy "Nem az vagyok én, akit a tükörben látok, hanem aki a tükörbe néz." (Müller Péter), akkor máris a Vihar fény-erejét használhattuk.

Ha ráébredtünk arra, hogy mi teremtjük a körülményeinket és nem a körülmények teremtenek minket, akkor robbanásszerű, gyors átalakulást tapasztalhattunk, aminek eredményeképpen bizonyos fokig meggyógyíthattuk és integrálhattunk magunkba néhány korábbi sérült lélekrészünket.

A legnagyobb korlátozásokban felfedezhettük a szabadság eksztázisát, ami nem függ helyzetektől, másoktól, kizárólag belőlünk, a nézőpontunkból fakad.

Sokan épp a kényszerítő körülmények miatt kezdték el újraszervezni az életüket és megkeresni magukban a legmagasabb transzformáló potenciált.


JELEN PILLANAT

Az időn kívüli nap szintén kék és szintén lunáris, de vihar helyett éjszaka. Ha csak a természeti képeket nézzük a vihar dinamikus, katartikus, villámok cikáznak, az ég dörög, állatok és emberek fedezékbe húzódnak és várják, hogy végre ismét felragyogjon a nap.

Az éjszaka szintén várakozással teli − hiszen új hajnalt ígér − de míg a vihar időtartama kiszámíthatatlan, addig az éjjelnek a pontosan érkező napkelte jelöli ki a végét.

"Az éjszaka napjain az élet misztériumába való behatolás, a létezés és a kozmosz titkainak feltárása, elmélyítése a legfőbb témák. Az éjszaka köpönyege alatt bújnak a misztériumok, melyekből születik az új hajnal. Álmaink megfejtésére és tudatos megvalósítására koncentrálhatunk. Ezek a napok képzeletbeli kincses ládák, a lélek kiapadhatatlan kreatív kincseinek a tárháza nyílik meg. Aki „otthon” van, aki a MOST-ban él, felismeri a kincseket és kiszolgálhatja magát velük. Ezeken a napokon lehetőségünk nyílik ledönteni saját növekedésünk peremének határait. Ez a csend, a nyugalom, a sötétség misztériuma, ha tiszta szívvel álmodunk, valóra válnak álmaink." (Az idő törvényének alapjai).

Ehhez vegyük hozzá az előző évben elsajátított lunáris tudást

és így mi lehetünk életünk megálmodói.


ELŐTTÜNK A KIVIRÁGZÁS LEHETŐSÉGE

A Sárga Mag energia mottója: "Én vagyok a termékeny táptalaj és a lehetőség öncsírázó magja."

Amit a vihar lemosott rólunk − régi hitrendszereket, önkorlátozó félelmeket − most új lehetőségekkel tölthetjük fel a megüresedett helyeket. A Mag-napok fényoldala: a célirányosság, az energetikai ösztönzés, a kibontakozás indító impulzusai, a növekedés rendező ereje. Ez egy termékeny, áldott állapot, ahol az én kicsírázik.

Természetesen ennek az évnek is lehet ugyanúgy a fonákját élni: önkorlátozással a biztonság illúziójába ragadni, az élet ritmusával szemben menve nem megérlelődni, hanem erőteljes kényszer mentén megpróbálni érvényesülni.

Az elektromos tónustól további löketet kapunk, ez egy áramló, sodró, szintén változásokat hozó év lesz. De amíg a vihar egy "rajtunk kívül álló" erőforrás, addig a mag belül gyűjti össze a saját erejét, amivel a felszínre robbanhat. A tavalyi év polaritása helyett sokkal inkább a harmonikus egységet tapasztalhatjuk.

Az ég úrnője

A fent felsorolt izgalmak mellé meg egy állócsillag-együttállásból is kijut a mai napra. A Bika jegyén keresztül haladó Uránusz a mai napon éri el az Andromeda csillagkép ɣ csillagát, az Alamak-ot.

Valószínűleg eredetileg nem tartozott a csillagképhez a csillag, el is különül tőle, így érthető, hogy a történettől független neveket kapott. Az Alamak jelenthet "sivatagi hiúzt" (Al Anaq) vagy a "föld gyermekét" (Al ‘Anak al ‘Ard). A kínai csillagászatban Tiandajiangjun "A Menny Nagy Tábornoka" nevet viseli.

Babilóniában ez a csillag Anunitu istennőhöz tartozott, más néven ő volt Innana, az ég úrnője. Az istennő az egyik lakomán a részeg Enkitől megszerezte a világot irányító sorstáblákat (me-erők), így ő lett az emberi sors megszabója. Ő adott nevet (lélek-küldetést) az embereknek.

Érdekes párhuzam, hogy Innin eredeti alakja a vegetáció, a gabona, a búza − vagyis a mag.

A Bika Uránusz legfontosabb üzenete az, hogy a gondolkodásunkkal formáljuk a világot. Lehetünk akár öntudatlan teremtők vagy tudatosan vezethetjük az inspirációnkat az anyagba és kivirágoztathatjuk a bennünk rejlő lehetőségeket.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails