2021. július 23., péntek

Önfeledt önérvényesítés

Oroszlán havi telihold No. 1.: 2021.07.24 (04h37p)

Bevezető gondolat: "A személyiség igazi éthosza nem az önmagátkeresés vagy önérvényesítés, hanem az önátadás és önfeledtség éthosza." (Nicolai Hartmann)

☉☽

Évente-kétévente az asztrológiai hónapokat újholdak vagy teliholdak strázsálják: utoljára 2020-ban a Rák jegyet szegélyezték újholdak. Ezek a keretek mindig nyomatékosabbá teszik az adott időszakot, hiszen nem csak tudatosan (Nap), hanem ösztönösen (Hold) is részt veszünk az energiák alakításában.

Ahhoz hasonlítanám, mintha egy elvarázsolt kertbe lépve a bejáratnál a kezünkbe nyomna valaki egy feladatot – "találj meg egy elásott kincset" vagy "győzd le a sárkányt" –, aminek az elvégzésével a kijáratnál kell elszámolnunk. Igaz, teljesítési igazolás nélkül is továbbhaladhatunk, de ha bevégeztük a feladatot, mindenképp értékes felismerésekkel gazdagodhatunk.

A különbség a két holdfázis között, hogy az újholdnál a belső egységünket kell segítségül hívnunk – vagyis szívvel-lélekkel fejest kell ugranunk a leckébe – míg a teliholdnál valami külső tényezővel nézünk szembe. Ezek mindig a jegybe lépés alapenergiáira reflektálnak: most az Oroszlán hónapban arra, hogy mennyire uraljuk a bennünk lévő önérvényesítő erőt.

Az Oroszlán terület az, ahol az "én" önmagára ismer és (jó esetben) bátran ki meri jelenteni: "ez vagyok én"!

Ha tudom, ki vagyok, akkor tisztába kerülök a bennem rejlő tehetségekkel, potenciálokkal és ezen keresztül képessé válok táplálni az alkotókedvemet, a kreativitásomat.

Igazából ez a teremtőerő a szemben lévő Vízöntővel összekapcsolódva teljesedik ki, rajta keresztül válik "megújuló energiaforrássá", folyamatosan frissülő inspirációkká. Ráadásul ezzel az erős identitással a társadalomban betöltött szerep sem lesz kérdés. Hiszen azt teszem bele a "nagy egészbe", amiben a legjobb vagyok, amiben örömömet lelem.

Az első Oroszlán teliholdnál a Nap még a Rák csillagkép előtt halad, pontosabban együtt áll a ζ Cancri-val. Ennek az állócsillagnak a neve Tegmine, ami a "remeterák kagylóját" jelenti. A rák az érzékenység, a sebezhetőség szimbóluma, a múlt, a gyökerek, az eredet emlékezete.

Az énképünket gyakorlatilag erre a táptalajra alapozzuk: fontos, hogy mit hozunk otthonról. Önbizalmat? Folytonos elégedetlenséget? Vállalkozószellemet? Nyitottságot? Dogmákat? Kishitűséget? Elpazarolt tehetséget? Generációról generációra tovább tolt elvárásokat?

Ezen a telihold-tengelyen feltehetjük magunknak a kérdést, Felszabadultunk az őseink önérvényesítő mintái alól és a saját csillagutunkat járjuk?

A kreativitás telihold-tengelyén nem a karrierépítésről, a társadalomban elért sikerekről van szó, hanem arról az önfeledtségről, amit gyermekkorunkban éreztünk rajzolás, babázás, homokozás, kisautózás, legózás vagy táncolás közben. Mikor nem érdekelt minket, hogy ki mit gondol a teljesítményünkről, mennyire lesz tartós az alkotásunk.

A szembesítő tényező az, hogy tudunk-e még felnőttként is bármit ilyen önátadással élvezni vagy már egy ebédfőzésében is a következő Insta-sztorit látjuk.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails