2021. július 21., szerda

A négy király

Oroszlán jegyébe lép a Nap: 2021.07.22 (16h27p)

Bevezető gondolat:

"Mit láttam benned? Hőst, szentet, királyt.
Mit láttál bennem? Rendetlen szabályt.
Mit láttam benned? Magam végzetét.
Mit láttál bennem? Egy út kezdetét."
(Szabó Lőrinc)

Uralkodónak lenni, hatalommal bírni nagyon vonzó dolog. Elképzeljük, hogy a királyok milyen csodás életet élnek: palotában laknak, azt tesznek, amit akarnak, szolgahadak lesik a kívánságaikat és mindenből a legjobb jut nekik. Ami részben igaz is hisz pénzért − nagyon sok pénzért − vehetünk Rolls-Royce-okat, gyémántokat, belugakaviárt. De az energiák szintjén az uralom jóval több ennél.

Uralni egy erőt: felelősség.

Az asztrológiai képletben is vannak uralmak: minden planétának megvan az az energetikai háttér, ahol a legerősebb, a legmarkánsabb, a legtisztább. A Mars a Kosban, a Hold a Rákban, a Merkúr az Ikrekben és a Szűzben − ahol gyakorlatilag eggyé válik a személyiségjelölő az energiával. Az akarat egyértelműen akarat, az érzés: érzés és a gondolat: gondolat.

Ez persze nem jelenti azt, hogy akinek ilyesmi van a születési képletében azt magas szinten használni is tudja. Hiszen a történelem vagy a mindennapok során is találunk olyan vezetőket, akiknek bár a kezében van a hatalom, azzal nem élnek vagy épp visszaélnek.

Az Oroszlán jegyében a Nap "domicil" − szó szerint "lakóhely szerinti" − pozícióban van. Hazaérkezik. Ám hazaérkezni is többféleképpen lehet.

A Nap a személyiség középpontja, ahol az "én" otthon érzi magát. Az énkép lehet öntudatlan egó vagy tudatos én-érzet. A kettő közti különbséget talán így lehetne jellemezni: előbbi hazaérkezve lerúgja a cipőjét, felteszi a lábát az asztalra, a családtagjaira zsilipeli a napi feszültségeket és hozat magának egy sört, amíg sorozatot néz a Netflixen. Ez az illető otthon érzi magát? Maximálisan!

Másfajta hazaérkezés, ha az otthonom küszöbén tisztelettel leveszem a cipőmet és vele együtt a munkahelyi gondokat is kívül hagyom. Megérkezem, megnyugszom. Figyelemmel fordulok a velem élők felé, lehet az a házastársam, a gyermekem, a kutyám vagy a fikuszom. Egyensúlyt teremtek a feladatvégzés és a pihenés között. Így is otthon vagyok? Természetesen!

De itt tudatosítom az otthon-lét szentségét.

Otthon lenni nem csak a házunkban lehet. Aki csak ott van otthon, nem érti a lényeget. Otthon kell lenni a testünkben, az érzelmeinkben, a tettekben, a világban és az időben. Ez a test-, a jelenlét- és a figyelem tudatossága.


A mostani Oroszlán jegybe lépésnél ráadásul nem csak a Nap delegálja nekünk ezt a tudatosságot, hanem az uralmi Jupiter, Szaturnusz és Neptunusz. Ráadásul eddig erős feminin energiákkal volt dolgunk, most hirtelen a maszkulin énünk kerül előtérbe.

Az Oroszlán jegyét két telihold keretezi, amikben ott a kihívás feszültsége, ami az aktuális életterületeken a kreatív megoldások keresésére ösztönöz bennünket.

Ajánlom szeretettel A hős útja című filmet, segít feltérképezni a ránk váró időszakot.

.

Oroszlán-út állomásai: 2021.07.22 − 2021.08.22

Július 22., csütörtök: visszahúzó erők

Ezen a napon az Eris (Létre hívott viszály) is retrográd mozgásra vált. A Napot kivéve a másik három uralmi planéta is hátrál, így előkerülhetnek lezáratlan ügyek, régről eredő viszályok vagy olyan élethelyzetek, aminek a megoldását a múlt csomóinak kioldásában találjuk.


Július 24., szombat: telihold először

Hajnali fél ötkor kerekedik ki a Vízöntő telihold először. Itt a Nap még a Rák csillagkép "nyomvonalán jár", így a saját sebezhetőségünkre, érzékenységünkre pillanthatunk rá. Érdemes egy kicsit azzal a témával foglalkozni, hogy mik azok a (múltból hozott) momentumok, amik akadályozzák az önkibontakoztatást.


Július 25., vasárnap: időn kívüli nap

A maja év július 24-én ér véget és július 26-án kezdődik az újév. A kettő között van egy "lélekzetvételnyi" szünet, amikor a jelen tudatosításával elengedjük a múltat és bizalommal fordulunk a jövő felé. Ráadásul egy kék lunáris éjszaka energián keresztül élhetjük meg ezt a tisztulást, ami segíti az elmélyülést, az önmagunkba tekintést.


Július 28., szerda: újabb ritmusváltás

Éjjel a Merkúr szintén átlép az Oroszlán jegyébe, amitől sokkal határozottabbá válik a kommunikációnk. A gondolkodás és a beszéd planétája itt a Nap hatása alá kerül, vagyis nem elhanyagolható szempont megnyilvánulásainkban az, hogy mennyire vagyunk belátóak, tudatosak.

Délután a Jupiter a Halakból visszahátrál a Vízöntő jegyébe (Ráeszmélés) és ezzel ő a Szaturnusz házába tér vissza. Segíti a céljainkat újraszervezni.


Július 29., csütörtök: hatékonyságnövelés

Míg a mostani Oroszlán Mars inkább a teátrális énjét mutatta, addig a Szűz jegyébe lépve a valódi, csendes megvalósításra kerül majd sor. Az elmúlt másfél hónapban lehet, hogy nem úgy jöttek össze a dolgok, pedig nagyszabásúnak, ígéretesnek tűntek, mégsem kezdünk bele. Talán a fáradság, a fókuszhiány, a "mindigmindenfontosabb" volt a kifogás, most azonban ténylegesen is nekiláthatunk.


Augusztus 1., vasárnap: lammas

Az évkör aratási ünnepe szintén egyfajta határvonal: búcsú a nyártól és felkészülés az őszre. Ráadásul másnap teljesedik ki a Nap-Szaturnusz oppozíció, ami a teliholdakhoz hasonlóan a belső integritásunkra nyújt betekintést.


Augusztus 8., vasárnap: újhold

Nem meglepő, hogy az újhold is a saját egységélményünkre világít rá. Az Uránusz kvadrátja felteszi a kérdést, hogy mennyire éljük meg a belső szabadságunkat, mennyire vagyunk önmagunk, mennyi a személyes tapasztalat a meggyőződéseink mögött. Minél teljesebben létezünk, annál produktívabban tudjuk használni a bennünk lévő kreativitást és teremtőerőt.


Augusztus 11., szerda: kritikus gondolkodás

Leelőzve a Napot a Merkúr már a Szűz jegyében jár és így saját kézbe ragadja az uralmat. A jól működtetett Szűz Merkúr rendszert és keretet ad a kiáradó és határtalan Nap-tudatosságnak, míg ellenkező esetben szőrszálhasogatóvá, kritizálóvá, kifogás- és problémagyártóvá válik.


Augusztus 16., hétfő: egyensúlyteremtés

A Mérleg jegyébe lépő Vénusz további uralmat eredményez: öt planéta birtokolja az uralkodói címet. Az ilyen jellegű energiaállapotot gyakran feszültségként éljük meg, mert ha nincsenek tisztában a saját kompetenciájukkal a személyiségrészek, akkor csak beleszólnak, hangoskodnak és ragaszkodnak a kizárólagos igazságukhoz. Az egységteremtő a tudatosság (a Nap), ha ő jól osztja ki a feladatokat, akkor igen termékeny hét elé nézünk.


Augusztus 20., péntek: nemzeti ünnep

Az államalapítás ünnepén hajnalban a Nap opponálja a Jupitert, miközben együtt áll az Alfard-dal. Az ɑ Hydrae a hős útjának egyik fontos beavatási állomása (Az ezerarcú félelem), míg a Nap-Jupiter az önbizalom próbája.


Augusztus 22., vasárnap: második telihold

Ennek tükrében érthetővé válik a telihold íve az Oroszlán jegyében. Itt már az Oroszlán csillagkép fejénél (homlokánál) járunk: ha jól végeztük el a leckét, akkor már nem visszahúzódunk, hanem elébe megyünk a kihívásoknak. Bár a Szűz hónapra marad a tényleges megvalósítás (a telihold 14:02-kor lesz és még ezen a napon, 23:35-kor átlép a Nap), de nem mindegy, hogy milyen tudatossággal lépünk át ezen a küszöbön.

És minden bizonnyal szükség lesz erre a felvértezettségre, mivel az ősz még tartogat nekünk erőpróbákat.


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails